Hypotheek

Sinds de wijziging in de inkomstenbelasting van 2001 is het voor de Nederlander zeer interessant geworden om een woning te kopen in Duitsland. Het grootste voordeel dat deze wijziging met zich mee heeft gebracht is dat men de rente voor een onderpand in Duitsland fiscaal mag 'aftrekken' als men zijn inkomen in Nederland houdt. 

Het tweede grote voordeel, van een woning kopen in Duitsland, is de koopprijs. Waar men in Nederland voor een gemiddelde tussenwoning € 248.000,-- betaalt, in Duitsland heeft men voor € 195.000,-- een ruime vrijstaande woning met indoor zwembad. Ook bouwgrond is nog zeer betaalbaar in Duitsland. Overweegt u te bouwen in Duitsland kunnen wij u optimaal van dienst zijn daar wij met een aantal gerenommeerde Nederlandse Bautraegern ( bouwondernemingen ) , die in Duitsland actief zijn, samenwerken. Dus kort gezegd 'Value for Money' 'Waar voor uw Geld'. 

De Nederlandse banken zijn zich steeds meer aan het terugtrekken op deze markt, de enkeling die nog over is stelt dusdanige eisen dat - of het inkomen niet toereikend is - of er kan niet volledig gefinancierd worden. Op dit moment 15-06-2016 moeten we constateren dat nar ons weten geen enkele Nederlandse bank in Duitsland financiert. Hierdoor zijn wij op zoek gegaan naar betrouwbare partners (banken en verzekeringsmaatschappijen) in Duitsland. Deze onderhandelingen en contacten hebben ervoor gezorgd dat wij u, als toekomstig NederDuitser, een goed assortiment producten kunnen aanbieden die vergelijkbaar zijn met de vormen die we in Nederland kennen. Hierdoor is in 99 van de 100 gevallen een volledige financiering, dus inclusief kosten koper, mogelijk. 

De kosten die erbij komen, de zogeheten Kopers Kosten, zijn in Duitsland als volgt:

  • Notariskosten en Gerichtskosten, 2 % vd koopprijs
  • Grunderwerbsteuer, 5 tot 6,50 % vd koopprijs
  • Makelaarskosten, 3,57 % tot 5,95 % vd koopprijs (indien van toepassing)
  • Afsluitprovisie, 0,00 % t/m 1,00 % vh hypotheekbedrag maar in de meeste situaties geen.

Hierbij zijn alle kosten inbegrepen, en ook hierbij is er een gedeelte dat u kunt verrekenen met de belasting.

Het maximaal te verstrekken percentage is 110% vd vrije verkoopwaarde, hiermee kunnen we in 99 van de 100 gevallen geheel financieren. Een taxatie is niet in alle gevallen noodzakelijk. Is afhankelijk bij welke bank wij uw hypotheek kunnen onderbrengen. Indien een taxatie nodig is dan zal dit worden uitgevoerd door de bank.

Bij ons heeft u geen minimaal inkomen nodig van bv 50.000 euro, meestal is geheel financieren mogelijk !!!

Voor verdere informatie nodigen wij u graag uit een vrijblijvende afspraak met ons te maken!

afspraakformulier